Herstel van Intimiteit: Sekscounseling na Zwangerschap

Dit verhaal onderzoekt de uitdagingen van een koppel dat na de zwangerschap worstelt om hun seksuele leven te hervatten en daarom hulp zoekt. We bekijken hun reis door middel van sekscounseling om hun intimiteit te herstellen.

Achtergrondinformatie

Het koppel, Sarah en Tom, zijn beide in de dertig en hebben een gezonde relatie voordat ze ouders worden.

Na de geboorte van hun eerste kind ervaren ze echter een significante daling in hun seksuele activiteit en voelen ze zich gefrustreerd en vervreemd van elkaar.

Presentatieprobleem

Het koppel zoekt hulp omdat ze worstelen met het opnieuw opbouwen van hun seksuele leven na de bevalling.

Ze ervaren spanningen en ongemakken in hun relatie, wat hun algemene tevredenheid en verbondenheid beïnvloedt.

Counseling sessies

Sessie 1: Intake en evaluatie gesprek

  • In deze eerste sessie wordt de geschiedenis van het koppel verkend, inclusief hun seksuele gewoonten voor en na de zwangerschap.
  • Bespreken van hun huidige uitdagingen en doelen voor de counseling.
  • Identificeren van stressoren, bespreken van lichamelijke en emotionele veranderingen na de bevalling, begrip van elkaars behoeften en verwachtingen.

Sessie 2 - 3: Communicatietechnieken en herstel van intimiteit

  • De nadruk ligt op het verbeteren van de communicatie tussen het koppel en het opnieuw opbouwen van hun emotionele en fysieke intimiteit.
  • Verbetering van de communicatie, exploreren van nieuwe vormen van intimiteit, heropbouw van vertrouwen en verbondenheid.

Sessie 4 - 6: Exploratie van seksuele verlangens en grenzen

  • Het koppel wordt aangemoedigd om openlijk te praten over hun seksuele verlangens, fantasieën en grenzen om een veilige en bevredigende seksuele relatie op te bouwen.
  • Identificatie van seksuele verlangens en grenzen, vergroten van seksueel zelfbewustzijn, onderhandeling en compromissen sluiten.

Follow-up sessie(s)

Na de afgeronde sessies volgt een follow-up om de voortgang te bespreken, eventuele terugval aan te pakken en verdere ondersteuning te bieden indien nodig.

Conclusie

Door middel van sekscounseling kon het koppel hun communicatie verbeteren, hun seksuele verlangens exploreren en hun intimiteit herstellen na de bevalling.

Ze hebben tools en strategieën geleerd om hun relatie te versterken en een gezond seksueel leven te behouden.

Herken je jezelf? Neem contact op!

Vind je dat deze woorden je raken? Kun je jezelf erin herkennen?

Als dat zo is, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.

 

We begrijpen dat het soms moeilijk kan zijn om jezelf te uiten of om hulp te vragen, maar we willen je verzekeren dat we er zijn om naar je te luisteren, je te ondersteunen en je te begeleiden door wat je doormaakt.

 

Geen vraag is te klein, geen zorg te groot. Samen kunnen we de weg vinden naar een beter begrip en welzijn. Wacht niet langer - neem vandaag nog de stap om in contact te komen."

Contacteer Spreek Vrij

spreek vrij nadenkende vrouw

Je kan mij ook via andere kanalen bereiken

Gemaakt door jCreativeWeb.site